ÇAY DEMLEME SANATI

Çayı tohumunu toprakla buluşturan, bakımını, hasadını yapan, işleyen ve emek verenleri saygıyla anarak, şefkatle dokunur gibi demlemek gerekir. Bundan dolayı çay demlenirken, hassasslık, zarafet ve doğaya olan saygı önemlidir. Çayı demlemek kadar sunmak da çay içenlerin keyifli deneyim yaşaması için bir bütün olması gerekir.

Biz de My Tee olarak Karadeniz Bölgesinde yetiştirilen Camelia Sinensis bitkisinden üretilen siyah çayların en optimum demleme yöntemini sizler için bir araya getirdik.

Demlik Poşet Çaylar hızlı infuzyon ve kullanım kolaylığı sağlamak için tasarlanmıştır. Az miktar çay ile daha çok dem rengi ve eşşiz aromasını elde edebilirsiniz. Çay yapraklarının boyutlarının daha küçük olması su ile temas yüzey alanını arttırır.  Bu sayede demleme süresi kısalır ve 10 – 15 dakikada dem almış çay hazır olur. Tazeliğini uzun süre korur.

Demliğin üst kısmına istediğiniz miktarda demlik poşet çayı koyunuz. Su, taze kaynamış olmalı, kaynadıktan 15 saniye sonra, demliğin tek bir noktasına, çay yaprakları yakmadan eklenmeli ve tüm yaprakların ıslanması sağlanmalıdır. Uçucu aromatik bileşiklerin deme daha çok tutunması için demlik mümkün olduğunca kapalı tutulmalıdır. Yaklaşık 10 – 15 dakika demlenmesi beklenmelidir. Dem rengi ve aroması eşsiz My Tee çay içime hazırdır.

Çay demlerken suyun kalitesi de oldukça önemlidir. Sert olmayan pH 7 – 8 düzeyinde, klor miktarı düşük, kireçsiz sular tercih edilmelidir.